DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

10 profesionet më premtuese të së ardhmes

Shpërndaje

Ndoshta ju është thënë të mendoni se çfarë doni të studioni dhe çfarë karriere dëshironi të keni.

E vërteta është se vetëm të mendosh për karrierën tënde, ndoshta nuk është e mjaftueshme. Ju duhet të bëni disa kërkime dhe plane. Teknologjia dhe pjesa tjetër e botës po përparojnë me një ritëm kaq të shpejtë saqë mund të jetë e vështirë të dihet se si do të duket tregu i punës në 10 vjet, aq më pak kur të diplomoheni.

Si supozohet që studentët të dinë se cilat janë karrierat më të mira për të ardhmen? Ne kemi pergatitur një liste me ato më premtueset :

1.Infermierët dhe profesionistët e mjekësisë

Njerëzit gjithmonë do të kenë nevojë për kujdes mjekësor dhe, ndërsa teknologjia që ne përdorim për të ofruar një pjesë të atij kujdesi po ndryshon. Nevoja për infermierët, mjekët dhe profesionistët mjekësorë do të jetë gjithmonë aty. Në varësi të fushës tuaj dhe profesionin mjekësor që dëshironi të ndiqni, ka një numër opsionesh për studentët. Infermierët dhe mjekët janë gjithashtu në kërkesë. Punësimi i infermierëve parashikohet të rritet me 16% nga 2014 në 2024, shumë më shpejt se mesatarja për të gjitha profesionet.

2.Analistët e të dhënave

Nëse ka një fushë që ka shpërthyer pozitivisht në dekadën e fundit, është fusha e analizës së të dhënave. Eshtë një fushë në rritje me mundësi fitimprurëse. Në fakt, parashikimet për karrierën në fushat e shkencëtarëve të kërkimit të kompjuterit dhe informacionit janë ndër më pozitivet.. Roli i analistit të të dhënave është bërë gjithnjë e më i rëndësishëm gjatë epokës së internetit, me mundësi punësimi në industri duke filluar nga financat e deri te marketing në mediat sociale.

3.Stomatologë dhe Higjienistë Dentarë

Ashtu si kujdesi mjekësor, njerëzit ende duhet të vizitojnë dentistin pavarësisht se si ecën ekonomia. Kërkesa e lartë për kujdes dentar ka të ngjarë të vazhdojë të rritet në të ardhmen. Njerëzit kanë kuptuar se shëndeti oral mund të ketë një ndikim serioz në shëndetin e përgjithshëm. Kjo nxit kerkesën e dentistëve çdo vit. Eshtë parashikuar që ky profesion do të ketë një rritje vjetore prej 11 përqind gjatë dhjetë viteve të ardhshme.

4.Krijuesit e Softuerëve

Ne të gjithë e dimë se sa rol të madh luan softueri në jetën tonë të përditshme. Pavarësisht nëse është platforma juaj e preferuar e rrjeteve sociale ose nje aplikacion i ri nga i cili nuk mund të shkëputeni, ju keni një krijues softuerësh për të falënderuar për këtë. Praktikisht gjithçka që shihni në telefonin ose kompjuterin tuaj është ndërtuar nga një krijues softuerësh. Ata janë gjithashtu përgjegjës për përditësimet dhe rregullimet që i mbajnë aplikacionet tuaja të preferuara të funksionojnë pa probleme. Nuk është çudi që janë në kërkesë kaq të madhe!

5.Veterinerët

Njerëzit i duan kafshët e tyre dhe ata janë të gatshëm të paguajnë shumë para për t’u kujdesur për ta. Nëse jeni një person që ju pëlqen të punoni me kafshët, të bëheni veteriner mund të jetë karriera më e mirë për ju.Pronarët e kafshëve i konsiderojnë veterinerët të pazëvendësueshëm; këta profesionistë të trajnuar posaçërisht diagnostikojnë, trajtojnë dhe hulumtojnë kafshët. Veterinerët e kafshëve punojnë me kafshë shtëpiake, kafshë kopshti zoologjik dhe kafshë laboratorike.

6.Profesionistët e Shëndetit Mendor

Stigma drejt kërkimit të ndihmës me shëndetin mendor po zvogëlohet në një kohë kur njerëzit kanë nevojë për shërbimet e profesionistëve të shëndetit mendor më shumë se kurrë. Nuk është një profesion që mund të automatizohet, dhe do ta kishit të vështirë t’i drejtoheshit një roboti për këtë. Kjo është arsyeja pse ekziston një normë e pritshme e rritjes prej 22 përqind në këtë fushë midis 2018 dhe 2028. Kjo do të thotë se do të ketë një kërkesë shumë më të lartë për profesionistët të cilët janë të trajnuar siç duhet. Kjo përfshin psikologë, terapistë, këshilltarë dhe punonjës socialë.

7.Menaxherët financiarë

Shëndeti financiar i një biznesi bie mbi supet e një menaxheri financiar. Ky rol ka të bëjë me brendësin e një biznesi. Do të merreni me menaxhimin e buxheteve dhe që fitimet të kujdesen dhe kostot të kontrollohen, duke e mbajtur biznesin të funksionojë si financiarisht të sigurt sa të jetë e mundur. Përgjegjësitë e tjera mund të përfshijnë marrjen e vendimeve për investime, krijimin e raporteve financiare dhe zhvillimin e strategjive për të ndikuar në qëllimet e ardhshme financiare.

8.Menaxherët e marketingut

Kjo karrierë ka të bëjë me reklamimin e produktit ose shërbimin për një kompani, për klientët ose klientët potencialë. Ju do të duhet të gjeni mënyra krijuese për të drejtuar opinionet dhe perceptimet e njerëzve për një kompani. Kjo do të thotë të punosh me drejtorë krijues, menaxherë reklamash, menaxherë shitjesh dhe staf financiar.

Për më tepër, ju do të mbikëqyrni ekipin e marketingut të një kompanie për të hulumtuar kërkesën për produktet ose shërbimet e tyre, të zhvilloni strategji çmimi dhe të identifikoni klientët e duhur.

9.Pedagogët

Petagogët shërbejnë si një urë kalimtare midis të rriturve dhe të rinjve në botën reale. Si pedagog ju do të drejtoni të rinjtë në lëndët akademike dhe teknike të dizenjuara për t’i përgatitur ata. Disa nga aktivitetet tuaja mund të përfshijnë gjithashtu kërkime, botime, ose krijimin e një teksti. Gjëja më e bukur dhe interesante është se mund të jepni mësim në një fushë për të cilën jeni të apasionuar. Eshtë një karrierë mjaft fleksibile që paguan mirë dhe ka shumë përfitime. Plus ju mund të shihni fytyra të freskëta çdo vit ose dy. Dhe nëse doni të ndihmoni në ndikimin e tyre, nuk ka mënyrë më të mirë për ta bërë këtë sesa të bëheni një mësues i arsimit të lartë.

10.Menaxherët e ndërtimit

Kur kompanitë po kërkojnë të ngrenë qendra tregtare, apartamente të larta, fabrika, etj, ata punësojnë një menaxher ndërtimi.

Në këtë rol, ju do të jeni përgjegjës për mbikëqyrjen e projektit, marrjen e vendimeve operacionale dhe mbajtjen e gjithçkaje brenda një buxheti të ngushtë. Ju jeni përgjegjës për të gjithë procesin e ndërtimit.Dhe nëse mund të keni një zyrë, vështirë se do ta shihni. Sepse shumica e kohës tuaj do të kalohet në terren duke koordinuar planet, duke punuar me të tjerët dhe duke menaxhuar kaosin.Nëse kjo ju ndez, atëherë kjo mund të jetë karriera për ju.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *