DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Star Inspiration

10 thënie motivuese për jetën nga Paulo Coelho

Shpërndaje

Shkrimtari më me ndikim bashkëkohor Paulo Coelho është autor i shumë shprehjeve motivuese dhe inspiruese të cilat kanë mbetur në memorien e gjithsecilit që ka lexuar romanet e tij.

Disa nga thëniet me të bukura e më domethënëse për jetën të Coelhos mund ti lexoni të përmbledhura si më poshtë:

 

  1. Dashuria mund të na dërgojë në ferr apo në parajsë, por gjithmonë ajo na çon diku.
  2. Të mençurit janë të mençur vetëm për shkak se dashurojnë. Budallenjtë janë budallenj vetëm për shkak se mendojnë që mund ta kuptojnë dashurinë.
  3. Kur një person dëshiron me të vërtetë diçka, i gjithë universi “bën plane” për ta ndihmuar që të realizojë ëndrrën e tij.
  4. Nëse unë jam me të vërtetë pjesë e ëndrrës tënde, ti do të kthehesh një ditë.
  5. Ëndrrat janë gjuha e Perëndisë.
  6. Bota ku po jetojmë do të jetë ose më mirë, ose më keq, në varësi të faktit nëse ne bëhemi të mirë ose të këqinj.
  7. Ka vetëm një mënyrë për të mësuar, dhe kjo është me anë të veprimit.
  8. Nëse ju filloni duke premtuar atë që nuk e keni ende, do të humbni dëshirën tuaj për të punuar në drejtim të realizimit të saj.
  9. Asgjë nuk mund ta zëvendësojnë përvojën.
  10. Njerëzit janë të aftë në çdo kohë në jetën e tyre, të bëjnë atë që ëndërrojnë.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *