DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Dita Botërore e Librit – Të inkurajojmë të lexuarin në moshat e reja

Shpërndaje

Sot është ‘’Dita Botërore e Librit ‘’, një datë simbolike e cila këtë vit ka si mision t’i japë secilit fëmijë një libër ; të inkurajojë leximin e librit në të gjithë botën sidomos tek moshat e reja.

Kjo ditë është gjithashtu një festë e autorëve, ilustruesve etj , por më e rëndësishmja është një festë e leximit. Në fakt, kjo është një ditë simbolike e cila kujton dhe sjell në vëmendje rëndësinë e librit, përcaktuar nga UNESCO.

Ky është viti i 23-të që celebrohet kjo dite dhe në shumë vende të botës zhvillohen aktivitete të ndryshme me në qendër librin dhe rritjen e lexuesve.

Dita Botërore e Librit – Të inkurajojmë të lexuarin në moshat e reja 1Qëllimi kryesor i Ditës Botërore të Librit në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë është të inkurajojë fëmijët të eksplorojnë kënaqësitë e librave dhe leximit duke u ofruar atyre mundësinë për të pasur një libër të tyre.

Kjo ditë celebrohet në rreth 100 vende të botës.

 

 

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *