DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Kendi i Filmit dhe Letërsisë

Hapni dyert e kinemasë në shtëpi/ 10 filmat që mund të shihni këtë periudhë

Shpërndaje

Ndërsa të gjithë jemi të mbërthyer në shtëpi për një kohë më gjatë për shkak të krizës së koronavirusit, shikimi i filmave  mund të na bëjë të ndihemi më mirë.

Në këtë periudhë kur po kalojmë pothuajse të gjitha ditët tona brenda, të kalosh një kohë të këndshme dhe argëtuese në shtëpi është gjithnjë e më e vlefshme.

Të gjithë e dimë se sa shpejt kalon koha me mediat sociale, por media sociale nuk kontribuon shumë në zhvillimin tonë personal. Filmat mund të jenë një mundësi e mirë për t’u përqendruar gjatë kësaj periudhe pasi ato do të hapin dyert e botës së kinemasë dhe fantazisw. Duke parë filma të bukur dhe gjithëpërfshirës, ​​mund të kaloni e mbushni kohën e lirë, por edhe të njihni vlerën kulturore të artit të shtatë.

Pra, këtu është një përzgjedhje e përzemërt e filmave që do t’ju sjellin lumturi dhe relaksim gjatë krizës COVID-19.

‘Intouchables’

Regjia e Olivier Nakache dhe Eric Toledano. Filmi tregon historinë e Philippe, i cili është i paralizuar nga qafa poshtë pas një aksidenti, dhe Driss, të cilin ai e punëson për ta ndihmuar. Edhe pse Philippe është një milioner parizian dhe shumë i ndryshëm nga Driss, ata krijojnë një lidhje dhe miqësi të veçantë. Drama emocionale nënkupton se ka gjëra më të çmuara në jetë sesa paraja; si miqësia dhe shëndeti.

‘Lady Bird’

Është një prodhim që portretizon në mënyrë të përsosur një marrëdhënie nënë-bijë duke ndërthurur dramën dhe komedinë.

‘3 idiotë’

Nëse flasim për të ngushëlluar veten në shtëpi, duhet të hedhim një vështrim edhe në Bollywood. Në mënyrë klasike, “3 Idiots” vjen në mendje së pari. Duke interpretuar Aamir Khan, aktorin më të dashur në Bollywood dhe në botë, filmi kronikon miqësinë dhe jetën e tre miqve në shkollën e lartë të inxhinierisë në Indi. Filmi, i cili është gjithashtu kritik për sistemin arsimor të Indisë, është filmi më i vlerësuar dhe më i miri në të gjithë kohën në vend.

 ‘The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)’

Filmi i parë në trilogjinë epike të fantazisë së Peter Jackson fillon me udhëtimin e Hobbit të varfër nga Shire dhe tetë shokët e tij – të cilët formojnë bashkësinë e unazës, për të shkatërruar unazën e fuqishme dhe për të shpëtuar Tokën e Mesme nga Zoti i Shenjtë Sauron .

‘The Matrix (1999)’

Një haker kompjuteri që jeton një jetë të dyfishtë mëson nga kreu enigmatik i një grupi rebel për natyrën e vërtetë të realitetit të botës dhe rolin e tij si shpëtimtar i profetizuar në luftën kundër kontrollorëve të tij.

‘The Godfather (1972)’

Ky film i krimit amerikan i vitit 1972 i drejtuar nga Francis Ford Coppola dhe i bazuar në romanin më të shitur dhe më të shquar të Mario Puzo, kronikon historinë e Don Vito Corleone, kreu i plakur i një familjeje të njohur kriminale. Ai ndjek një sërë ngjarjesh që ndodhin kur ai vendos të transferojë pozitën e tij, duke çuar tek pasardhësi i ligjshëm që në fund zgjidhet.

‘Gladiator (2000)’

Marcus Aurelius, përpara vdekjes së tij, zgjedh Maximusin, gjeneralin e fuqishëm romak, i cili gjithashtu është i dashur nga populli, që të jetë trashëgimtari i tij. Familja Maximus është vrarë dhe ai është kapur dhe është futur në lojërat e Gladiator. Dëshira e vetme që e mban atë gjallë është që të ngrihet në majë, në mënyrë që të mund të shikojë në sytë e njeriut që shkatërroi familjen e tij dhe që kërkonte hakmarrje.

‘Inglorious Bastards (2009)’

Në Francën e okupuar gjermane, një refugjate e re hebre, Shosanna Dreyfus, ngadalë i shpëton vrasjes në duart e kolonel Hans Landa, duke mbetur dëshmitare e vrasjes së familjes së saj. Disa vjet më vonë ajo bën hakmarrjen e saj kur heroi i luftës gjermane, Fredrick Zoller, interesohet për të. Për të zhvilluar planin e saj në lëvizje ajo organizon një premierë filmi për çdo oficer të madh nazist në një teatër. Veprimtaria kap vëmendjen e një grupi ushtarësh hebre-amerikanë, të cilët janë bërë aq të mirë në vrasjen e nazistëve saqë gjermanët i referohen atyre si “Bastards”.

‘The Wolf of Wall Street (2013)’

Ky film tregon historinë e Jordan Belfort, një burist dinak që mashtroi investitorët në një mashtrim masiv të letrave me vlerë në vitet 1990 dhe ishte dënuar me 22 muaj burg.

‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)’

Pasi Elizabeth Swann, vajza e guvernatorit, u rrëmbye gabimisht nga Barbossa për t’u përdorur për një sakrificë gjaku, William Turner, një farkëtar i ri, u bashkua me piratin e çuditshëm “Captain” Jack Sparrow për të shpëtuar jetën e saj. Barbossa dhe anëtarët e tij të ekuipazhit janë nën një mallkim të lashtë që të jenë të dënuar në përjetësi, përveç nëse bëhet sakrifica e gjakut.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *