DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture Kendi i Arkitektit

COVID-19/ Shtyhet Bienalja e Arkitekturës në Venecia

Shpërndaje

Bienalja e Arkitekturës në  Venecia është shtyrë përsëri dhe pritet të mbahet pas rreth një viti (nga prilli deri në nëntor të vitit 2021).

Ekspozita Ndërkombëtare e Artit, nga kuratorja Cecilia Alemani, e cila pritej të zhvillohej  këtë vit është shtyrë pasi stafi organizativ e ka konsideruar të pamundur  organizmin në një periudhë ku ende nuk dihet saktë se si do të jetë ecuria.

Situata aktuale ka rrezikuar realizimin, transportin dhe praninë e punimeve dhe rrjedhimisht cilësinë e vetë ekspozitës.

‘Me respektin maksimal për punën e bërë nga të gjithë ne, investimet e bëra nga pjesëmarrësit, dhe duke marrë parasysh vështirësitë që të gjitha vendet, institucionet, universitetet, studiot arkitekturore janë përmbushur së bashku me pasigurinë e dërgesave, kufizimeve personale të udhëtimit dhe masat mbrojtëse të COVID-19 që janë duke u miratuar, ne kemi vendosur t’i dëgjojmë ata, shumicën, të cilët kërkuan që ‘Bienaale di Architettura’ të shtyhej.’ thuhet në komunikatën për media.

 

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *