DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Studimi / Truri është më kreativ në mbrëmje

Shpërndaje

 

Një studim i realizuar në Universitetin Adelaide, ka treguar se, aftësia e trurit të njeriut për të mësuar dhe mbajtur mend, varet shumë nga koha kur ai lexon e mëson. Studimi ka treguar se njerëzit ishin më të presdispozuar të mbanin mend nëse mësonin gjatë orareve të darkës. Përpos kësaj, është dëshmuar që kjo kohë, është më e mira për operimin e trurit, apo për të marrë terapi e ilaçe.

Shkencëtarët mendojnë se rezultatet e studimit të tyre do ndihmojnë, si studentët, ashtu edhe të sëmurit, të cilët vuajnë nga sëmundje të sistemit nervor.

Shkencëtaret kanë stimuluar aktivitetet e trurit të të anketuarve, duke e lidhur me simulantin elektrik në dorën e të anketuarit.

Ky eksperiment ka dëshmuar që truri në mënyrë të ndryshme, kontrollon lëvizjet e dorës në kohë të ndryshme të ditës, dhe se, më së miri funksionon gjatë mbrëmjes.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *