DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

‘Të fshehtat e treguara’/ Rexhep Qosja publikon romanin e ri në 84 vjetorin e lindjes

Shpërndaje

Sot, Rexhep Qosja feston 84 vjetorin e lindjes, ndërkaq pikërisht në këtë 84 vjetor ai ka publikuar romanin e tij të pestë që mban titullin ‘Të fshehtat e treguara’.

Akoma nuk është bërë e ditur se çfarë saktësisht trajtohet në roman, mirëpo Rexhep Qosja njihet si një shkrimtar i shquar i letërsisë shqipe, veprat e të cilit gjithmonë kanë rezultuar tejet të suksesshme.

‘Fol shkurt, sa më shkurt

Kudo e kurdo në dritë e në terr është mirë të flasësh shkurt!

sa më shkurt sidomos me prokurorët e rinj

sa më shkurt me gjykatësit e vjetër

shkurt me priftërinjtë e çdo feje

shkurt me profesorët e zgjuar

shkurt me mjekët e çmuar

dhe me gratë e hirta

mëse u flet gjatë

ta kthejnë shkurt

shumë shkurt

dhe bosh

bosh

bosh!’, thuhet në pasthënien e romanit.

Vlen të ceket se Rexhep Qosja është autor i mbi tridhjetë librave me studime për letërsinë dhe kritikë letrare, prozë artistike, tregime, romane dhe drama, publicistikë e shkrime polemike Ka botuar recensione, vështrime, artikuj, sprova, trajtesa e studime në revista shkencore e letrare, duke trajtuar në to çështje të veçanta të letërsisë shqipe dhe të krijimtarisë letrare në përgjithësi. Disa punime dhe vepra të tij janë përkthyer në gjuhë të tjera.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *