DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture Kendi i Filmit dhe Letërsisë

Filmi i cili përfaqëson Shqipërinë në ‘Oscars’ 2020 shfaqet në korrik në kinematë franceze

Shpërndaje

Regjimi komunist dhe pasojat e tij janë plaga e pashuar e shoqërisë shqiptare, ku humbjet në jetë njerëzish të pafajshmish, por edhe në liri e të drejta ishin të mëdha.  Ajo periudhë e errët e Shqipërisë është një plagë që ende sot dhemb; një plagë që në art është materializuar disa herë në forma të ndryshme.  Një temë e tillë trajtohet edhe në filmin ‘Le dernier prisonnier’ (I burgosuri i fundit).

Më 22 korrik, ky film i cili pas premierës ishte pjesëmarrës në shumë festivale ndërkombëtare ku edhe fitoi shumë çmime, do të shfaqet në kinematë franceze.

Filmi është nën regjinë e Bujar Alimanit, ndërsa në rolet kryesore luajnë Viktor Zhusti, Xhevdet Ferri, Ndriçim Xhepa etj.

Delegacioni’ është edhe filmi i cili përfaqëson Shqipërinë në ‘Oscars’ për vitin 2020.

Filmi i cili përfaqëson Shqipërinë në ‘Oscars’ 2020 shfaqet në korrik në kinematë franceze 1

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *