DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Sport & Fitness

3 ushtrime të thjeshta fizike që luftojnë tensionin e lartë të gjakut

Shpërndaje

Hipertensioni nënkupton presion të lartë të gjakut dhe është një sëmundje shumë e përhapur në popullatën e rritur.

Shpesh hipertensioni është quajtur “ sëmundje e fshehtë” për faktin se sëmundja është e pranishme, por pacienti nuk është në dijeni të pranisë së saj. E rëndësishme është të theksohet fakti se me ose pa shenja klinike tensioni e dëmton njësoj trupin e njeriut dhe prania e tij është një shkak i pavarur për sëmundje të zemrës, enëve të gjakut, veshkave, syve, trurit si dhe rrit vdekshmërinë, prandaj kjo sëmundje duhet vlerësuar dhe trajtuar me seriozitet.

Përveç trajtimit me ilaçe , sporti është një faktor i rëndësishëm tek ata që vuajnë nga presioni i lartë i gjakut. Sipas Sandra Tsai, kardiologe në Universitetin e Stanford School of Medicine një faktor shkak i hipertensionit është edhe stresi kronik, i cili  mund ta ndalojnë trupin nga kthimi në nivelet e pushimit, të cilat mund të kontribuojnë në zhvillimin e hipertensionit.

Por ushtrimet fizike, gjimnastika dhe joga mund të ndikojnë në uljen e presionit të gjakut. 30 minuta në ditë ushtrime që përfshijnë frymëmarrje të thellë dhe gjimnastikë mund të përmbysin efektet negative që lë stresi tek presioni i gjakut.

Më poshtë gjeni të ilustruara tre ushtrimet  kryesore të cilat duhet të jenë rutina juaj e përditshme nëse dëshironi të luftoni tensionin e lartë të gjakut.

 

 

 

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *