DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle Star Tourism

5 vendet aventureske që duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë

Shpërndaje

Çfarë duhet të ketë një vend për tu vizituar nga turistët? Ngjyra, jetë, qetësi, festa të çmendura apo kulinari të mirë?

‘’Travel + Leisure  ‘’ kanë lexuar statistikat e turizmit, regjistrimet në hotele, destinacionet e prenotuara dhe kanë përpiluar listën e tyre të udhëtimeve ‘’on top’’ .

Një listë e destinacioneve të vizitave që i përshtatet çdo interesi – ushqimit, blerjes, kulturës, historisë dhe natyrës –  një listë që të detyron të ndezësh ‘shpirtin e aventurierit’ brenda vetes.

Cilin vend keni menduar të vizitoni së shpejti dhe cili është lloji i turizmit që preferoni? Një lundrim lumor përmes Portugalisë? Një hotel luksoz të stilit ryokan në një cep të qetë të Kiotos? Një kasolle elegant në Maine për një festë mes miqsh?

Arequipa, Peru

Një nga qytet më të bukura dhe të lashta, pjesë e Unesco-s që prej vitit 2000 . U themelua në vitin 1540,  si një han për mysafirët e Kishës së San Agustín. Arkitektura ruan elementë të stilit perandorak; tavane të harkuara të larta, mure guri, dizenjuar me lulëzime bashkëkohore, siç janë dritaret me çelik të zi.

5 vendet aventureske që duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë 1

Plaza de Armas and Basilica Cathedral, Arequipa, Peru

Baja Sur’s East Cape, Mexico

Këtë vit, lokacioni  mgajepsës  është zhvendosur larg nga qytetet e Cabo San Lucas dhe San José del Cabo deri në Kepin Lindor, ku një enklavë luksoze e re ëndërruese prej 1.000 hektarësh më në fund ka arritur të realizohet pranë Los Barriles. E gjithë pamja dhe natyra aty i ngjan një parajse të vërtetë. Një cep i mrekullueshëm i botës moderne  ku takohen shkretëtirat, malet dhe uji.

5 vendet aventureske që duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë 2Botswana

Një kamp i frymëzuar nga shtëpitë e pemëve me shtatë suita me tenda të lidhura nga bordet e ngritura, ku udhëtarët bëjnë shëtitje safari nëpër shkurret në kërkim të elefantëve, zebrave dhe zogjve të rrallë.

5 vendet aventureske që duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë 3Caesarea, Israel

Bashkëjetesa e antikitetit dhe modernitetit po tërheq gjithnjë e më shumë vizitorë në Cezarea, një qytet bregdetar dhe park kombëtar në veri të Izraelit në vendin e një porti romak 2000-vjeçar. Qendra e re e Vizitorëve të Mbretit Herod, e quajtur si monarki themelues i portit dhe i ndërtuar në hajat e harkuar masiv që dikur qëndronte poshtë një tempulli, tregon gjetjet e fundit arkeologjike, siç janë mozaikët shumëngjyrësh dhe monedhat e arta të marra nga karkalecat. Admironi portin e lashtë nga një tryezë në Restorantin Helena – një vend i kulinarisë vendase dhe verërave izraelite.

5 vendet aventureske që duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë 4

Caesarea, Israel – January 11, 2011: Visitors explore Caesarea ancient port. The ancient Caesarea Maritima city and harbor was built by Herod the Great about 25–13 BCE.

Guyana

Guyana po bëhet gjithnjë e më shumë një destinacion i frekuentuar. E njohur si ‘toka e gjigandëve’ Guyana përbëhet në pjesën më të madhe të saj nga pyje gjigandë ku jeton një bimësi e pasur. Ju mund të zgjidhni të bëni një piknik dhe udhëtim në pyll ose edhe të akomodoheni në shtëpizat e zonës.

5 vendet aventureske që duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë 5

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *