DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Studimi / 50% e japonezëve ndjehen më mirë pas pandemisë së koronavirusit

Shpërndaje

Një sondazh online në Japoni ka zbuluar se gjysma e popullsisë ndjehet më mirë pas pandemisë së koronavirusit.

Studimi zbulon se tek shumë persona është përmirësuar stili i jetesës dhe cilësia e jetës. Pjesë e sonadazhit ishin 5640 persona nga mosha 20 deri në 79 vjeç, 48,1% e të cilëve u shprehën se ndihen “më të shëndetshëm” ose “më mirë” duke ndjekur rekomandimet për të qëndruar në shtëpi.

Sondazhi i grupit ”Meiji Yasuda”, zbuloi se arsyet e këtyre ndryshimeve të favorshme pjesërisht i kushtohen kujdesit më të shtuar ndaj shëndetit, uljes së stresit  e presionit në punë, rënies së  konsumit të pijeve alkoolike dhe rritjes së aktiviteteve fizike.

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *