DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Afrikë e Jugut/ Zbulohen 5 diamante të rrallë blu

Shpërndaje

5 diamante blu, me transparencë dhe shkëlqim janë gjetur në Afrikën e Jugut, në minierën e Cullinan-it, 40 km në lindje të kryeqytetit Pretoria. Pesha e tyre varion nga 9,61 deri në 25,75 karatë

Diamantet blu mendohet se bëjnë pjesë në grupin më të rrallë të gurëve të çmuar, aq sa  nuk ka statistika zyrtare mbi ta.

Zbulimi i fundit i rëndësishëm i diamantëve blu në këtë minierë daton në shtator të një viti më parë , me një mostër prej 20,08 karatë, që u ble për 12,6 milionë euro nga një blerës anonim.

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *