DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Kriza që po lë pas koronavirusi / ‘’Disney’ merr vendimin drastik

Shpërndaje

Kompania ”Disney” ka njoftuar mbylljen e 28 000 vendeve pune në SHBA. Kjo është masa ekstreme që gjigandi i lojërave dhe aktiviteteve për fëmijë ka marr pas krizës që ka shkaktuar pandemia e koronavirusit, ku një impakt të veçantë ka mbyllja e ”Disneyland” që prej gjashtë muajsh.

”Rreth dy e treta e punonjësve janë punësuar me kohë të pjesshme”, theksoi Disney, që numëronte 223 000 punonjës më 31 dhjetor 2019.

“Vendimi vjen nga ndikimi i zgjatur i COVID-19 në biznesin tonë duke përfshirë zvogëlimin e kapacitetit në vendet, në lidhje me distancën fizike dhe pasiguritë mbi kohëzgjatjen e pandemisë”, theksoi numri një botëror i argëtimit në një njoftim për mediat. ”Disneyland” është parku i dytë më i vizituar në botë.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *