DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Star Inspiration

5 gjërat që të pasurit i bëjnë ndryshe

Shpërndaje

Njerëzit e suksesshëm kanë një rutinë të tyren që në një formë apo në një tjetër ndikon në suksesin e tyre. Njerëzit e pasur investojnë 24 orë në ditë, duke bërë gjëra të zakonshme, por jo si njerëzit e zakonshëm. Vendimi i duhur në kohën e duhur mund t’ju çojë në rezultate të kënaqshme që mezi i keni pritur. Sa më disiplinë të keni, aq më pranë qëllimeve tuaja do të jeni.

Harv Eker do të shprehej dikur: “është matematikë e thjeshtë: pasuria nuk ka të bëjë vetëm me punën, por ka të bëjë edhe me mënyrën tuaj të të menduarit.

5 gjërat që të pasurit i bëjnë ndryshe:

Ushqehen shëndetshëm

Shkrimtari, folësi publik dhe filantropi Toni Robbins arriti një vlerë neto prej 500 milion dollarësh. Ju mund të mendoni se ai e shpenzon atë në verë të shtrenjtë dhe biftekë të pjekur në skarë. Por në realitet, ai gjithmonë ndjek një dietë të shëndetshme.

Sipas trajnerit të tij personal, Toni ha vezë dhe bukë kokosi për mëngjes, një sallatë të madhe jeshile me avokado për drekë dhe patate me proteina organike dhe perime për darkë.

Mbajnë një listë të gjërave që bëjnë

Njerëzit e pasur e kalojnë kohën në mënyrë produktive. Në librin e tij, “Zakonet e pasura: Zakonet e suksesit të përditshëm të individëve të pasur” (Rich Habits: The Daily Suçess Habits of Wealthy Individuals), Tom Corley përshkruan disa nga dallimet midis zakoneve të të pasurve dhe të të varfërve. Ai shprehet se 81% e njerëzve të pasur mbajnë një listë për gjërat që kanë për të bërë me 19% të njerëzve të varfër.

Ata e kufizojnë ditën e tyre të punës

Murray Newlands është një sipërmarrës, investitor, këshilltar biznesi dhe folës motivues që punon me shumë njerëz jashtëzakonisht të pasur. Ai thotë se të mos punosh në mbrëmje është po aq e rëndësishme sa të punosh në mënyrë produktive gjatë gjithë ditës. Ai rekomandon që t’i kushtoni kohë vetes pas orës 18:00 dhe të mos kontrolloni as një email ose të përgjigjeni në një telefonatë.

Investojnë në marrëdhënie

Tom Corley beson se 79% e sipërmarrësve të suksesshëm kalojnë 5 ose më shumë orë çdo muaj në rrjet. Kjo do të thotë të qëndroni në komunikim të vazhdueshëm me njerëz të suksesshëm, të cilët mund të ndajnë përvojat e tyre me ju dhe të flasin për idetë e tyre më të mira. Rrjetëzimi me të tjerët në industrinë tuaj do t’ju japë njohuri nga ata që kanë bërë gabime tashmë të kushtueshme dhe mund të përfundojnë duke ju mbrojtur prej tyre.

Qëndroni të përditësuar me lajmet

Njeriu i pestë më i pasur në planet, Warren Buffett, gjithashtu e pëlqen leximin. Ai lexon rreth 6 gazeta në ditë. Ai shpjegon:

Shikoni, puna ime në thelb është të mbledh gjithnjë e më shumë fakte dhe informacione dhe herë pas here të shoh nëse kjo çon në ndonjë veprim.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *