DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Shkencërisht ‘ e bukur’/ Ja si duhet të jetë raporti mes propocioneve të fytyrës

Shpërndaje

Bukuria eshte subjektive dhe shpeshhere nje perceptim shume personal per cdo njeri. Megjithate ekzistojnë parametra të caktuar dhe dimensione per ate qe mund te kategorizohet si ‘bukuria perfekte’.

Në YouTube kanali “Looks theory”  citon kater parametra te rendesishme (shkencerisht) qe duhen marr ne konsiderate per te quajtur nje femer te bukur:

1. Vështrojeni gjatësinë vertikale midis bebëzës së syrit dhe gjatësinë horizontale. Gjithashtu, gjatësia horizontale – nga sytë deri te fillimi i buzës së sipërme.

2. Skaji i hundës dhe fillimi i buzës së sipërme, si edhe skaji i buzës së poshtme dhe skaji i mjekrës.

3. Distanca midis syve – konsiderohet ideale nëse edhe një sy tjetër mund të përshtatet në ndërhapësirë.

4. Fytyra duhet të ketë tri të tretat simetri.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *