DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Kendi i Filmit dhe Letërsisë

Libri i William Shakespeare shitet në ankand për 9,97 milionë dollarë

Shpërndaje

Një kopje e përmbledhjes së dramave debutuese të dramaturgut anglez, William Shakespeare, u shit për 9,97 milionë dollarë në ankand, në Nju Jork, një shifer rekord e shitjes se nje vepre letrare ndonjehere.

Vepra eshte nje permbledhje e 36 dramave, e shtypur në vitin 1623 dhe eshte botuar pas vdekjes së William Shakespeare (1564-1616), nga dy miqte e autorit John Heminge dhe Henry Condell.

Kopja e shitur, është njëra nga gjashtë kopjet ekzistuese që mbahen tani nga koleksionistë privatë.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *