DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Sport & Fitness

4 përfitimet shëndetësore të jogës

Shpërndaje

Ushtrimi i jogës ne menyre te vazhdueshme ka perfitime nga me pozitivet per trupin e njeriut. Sipas specialisteve , joga cilesohet si nje instrumet shume i mire per luftimin e disa semundjve te zemres, apo edhe te shendetit emocional. Disa nga perfitimet kryesore te joges jane:

Forcon sistemin imunitar. Duke ndikuar në shprehjen e gjeneve, joga forcon sistemin tuaj imunitar në nivelin qelizor, sipas hulumtimeve nga Norvegjia. Pjesa më e mirë? Përfitimet e jogës vijnë shpejt.

Ju ndihmon te rregulloni ushqyerjen.Kërkimet nga Universiteti i Washingtonit tregojnë se njerëzit që praktikojnë rregullisht joga ushqehen më me kujdes në krahasim me ushtruesit e tjerë. “Joga ju inkurajon të përqendroheni në frymëmarrjen tuaj dhe ndjesitë në trupin tuaj. Kjo e stërvit trurin për të vërejtur se çfarë po ndodh në trupin tuaj, duke ndihmuar t’i kushtoni më shumë vëmendje ndjesive të urisë dhe ngopjes”. , shpjegon Dr. Zimmerman.

Permireson shendetin e zemres. Praktikimi i jogës për një orë në ditë mund të bëj zemrën tuaj më të shëndetshme në thotë hulumtimi i fundit nga Universiteti i Mjekësisë në Yale. 3

Lehteson ankthin dhe problemet emocionale. Teknika e frymëmarrjes se jogës janë mjetet e fuqishme që lehtësojnë ankthin serioz dhe depresionin duke neutralizuar efektet negative të stresit, thotë një hulumtim i fundit i Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *