DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Kendi i Filmit dhe Letërsisë

‘Tomka dhe shokët e tij’ shfaqet në Amerikë

Shpërndaje

Në datë 20 tetor ekrani i TCM foli shqip dhe 40 milionë shikues në të gjithë botën patën mundësi të ndjekin filmin shqiptar ‘Tomka dhe shoket e tij’ me subtitrim në anglisht.
Transmetimi i filmit te njohur shqiptar i regjizores se famshme  Xhenfize Keko ishte pjesë e programit ”Woman Make Film” kushtuar regjisoreve gra.

Në këtë program u përfshinë 1 dokumentar dhe 100 filma të realizuar nga 100 kineaste gra ne 12 dekadat e fundit. Gjithashtu, regjisorja Xhanfise Keko u shpall regjisorja e javës nga TCM si dhe iu kushtua  një artikull nga Sean Axmaker. Kjo është hera e parë që një platformë televizive e nivelit të TCM-së transmeton një film shqiptar.

Filmi i cili eshte restauruar ne vitin 2014, i permbush te gjitha parametrat teknologjike per tu shfaqur kudo.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *