DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Beauty & Health

Antibiotikët natyral që i kemi në shtëpi

Shpërndaje

Para viteve ’90, fëmijët para se t’i çonin te mjeku për infeksion bajamesh që ai t’i jepte mjekimin antibiotik, aplikonin lëng hudhrash të freskët.Dhe jo pak fëmijë kanë shpëtuar nga penicilina në atë kohë.Hudhra përdorej edhe kur të vegjlit kishin parazitë intenstinalë, sepse prania e hudhrës së gjallë në trup i vriste ato etj. Po ashtu uthulla e molles perdoret si gagare per te qetesuar fytin dhe simptomat e gripit.
Hudhra, qepa, xhenxhefili dhe uthulla e molles jane antibiotike natyral me veti magjike ne trupin tuaj dhe rritjen e imunitetit.

Produketet qe sherbejne si antibiotike natyrale i keni ne shtepi, mjafton qe ti perdorni dhe ti kombinoni ne lengje apo bashke me ushqimin:

– Hudhra dhe qepa.Ato janë shumë efikase dhe për luftimin e infeksioneve fungale.
-Xhenxhefili. Eshtë anti-inflamator dhe stimulon qarkullimin e gjakut.
-Uthulla e mollës, e cila përmban pektinë, që mban ulur nivelin e kolesterolit dhe rregullon presionin e gjakut. Acidi malik që përmban uthulla e mollës lufton infeksionet dhe bakteriet.
-Rrepa e bardhë ruan mëlçinë nga helmet e zorrëve ndërsa në kohët e lashta Hipokrati e përdorte edhe për trajtimin e mushkërive.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *