DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

”Marubi”, pjesë e 50 muzeve më inovator në Europë

Shpërndaje

“Revisiting Museums of Influence. Four decades of Innovation and Public Quality in European Museums” ka prezantuar portretet e 50 muzeve europianë, për qasjen novatore ndaj trashëgimisë kulturore dhe përcjelljen e saj te publiku, në këta 40 vitet e fundit.

Pjesë e kësaj liste është edhe muzeu kombëtar i fotografisë ”Marubi”. ‘’Marubi’’ është muzeu i parë i fotografisë në Shqipëri, si dhe një nga më të pasurit në rajonin e Ballkanit, që daton në një periudhë kohore nga fundi i shekullit XIX deri në fund të shekullit XX.

Pjesë e klasifikimit janë muze si Rijksmuseum në Holandë; MuCEM- Museum of European and Mediterranean Civilizations në Francë; The British Galleries at the Victoria and Albert Museum në Britaninë e Madhe; Museum of Broken Relationships në Kroaci; War Childhood Museum në Bosnjë-Hercegovinë.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *