DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

5 sjelljet toksike të prindërve

Shpërndaje

Rritja e fëmijëve është shumë e vështirë dhe askush nuk ka të drejtë të gjykoj apo gjykohet kur bëhet fjalë për stilin e veçantë të prindërimit, por ekziston një vijë shumë e hollë ndarëse mes gabimeve që bëjnë prindërit dhe sjelljes së papërshtatshme të prindërve toksikë, sjellje të cilat do të ndikojnë në ndërtimin e karakterit të fëmijës.

Ky artikull i ideuar nga psikologë mund t’ju ndihmojë në përcaktimin dhe trajtimin e situatave toksike që janë të dëmshme:

 

“Unë kam bërë gjithçka për ty dhe ti je akoma kaq mosmirënjohës”.

5 sjelljet toksike të prindërve 1

‘’Mos e ndaj përgjegjësinë me fëmijën’’

5 sjelljet toksike të prindërve 2

 

‘’ Mos anashkalo ndjenjat e fëmijës, edhe pse ty të duket një situatë e zakonshme’’

5 sjelljet toksike të prindërve 3

“Mos shikoni gabime edhe atje ku nuk ka”

5 sjelljet toksike të prindërve 4

“Ndiq udhëzimet e mia, por fajëso veten nëse dështon”

5 sjelljet toksike të prindërve 5

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *