DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

E qara redukton stresin dhe ju bën njerëz më të mirë

Shpërndaje

Shumë njerëz të qarën e lidhin me dobësinë dhe brishtësinë. Por të qash nuk domethënë që ju jeni një njeri i dobët.

Lotët janë ata që vërtetojnë se kemi ndjenja dhe emocione. Nga ana tjetër, psikologët thonë se njerëzit që qajnë shpesh kanë disa tipare të veçanta në personalitetin e tyre.

Të qash do të thotë që nuk ke frikë nga ndjenjat e tua.

Ju gjithashtu mund të qani për diçka të parëndësishme ose ndoshta sepse ndiheni të trishtuar, të lodhur, diçka që ju ka ndodhur që ka shkaktuar një ndjenjë që nuk ju pëlqen ta keni … Çështja është që kur të lëshoni lotët, më në fund po njihni gjendjen tuaj të vërtetë shpirtërore, dhe ju jeni duke e lënë të shkojë.

Nuk ju intereson se çfarë mendojnë njerëzit e tjerë.

Me kalimin e kohës, ju do të përpiqeni të shtypni gjithçka që ndjeni, por ne jemi njerëz dhe askush nuk mund të durojë  pafundësisht dhe mos t’i nxjerrë emocionet përmes lotëve. Në ato momente, nuk ju intereson nëse dikush ju shikon apo ju gjykon, aq më pak ju intereson se ku jeni dhe kjo tregon vetëm se kur të keni arritur kufirin tuaj, ju shpërtheni emocionalisht pa u menduar shumë.

E qara redukton stresin.

A e ndjeni trupin tuaj të relaksohet dhe mendja juaj të lehtësohet pasi keni qarë? Studimi i bërë në vitin 1983 nga Shoqata Amerikane e Psikologjisë zbuloi se shumica e njerëzve që ndiejnë trishtim dhe melankoli janë më të stresuarit dhe duke i lënë të qajnë, trupi dhe mendja e tyre arrijnë një nivel relaksimi të plotë dhe qëndrojnë të qetë për pak kohë.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *