DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Star Inspiration

8 thënie nga Franz Kafka, që mund t’ju ndryshojnë mënyrën e të menduarit

Shpërndaje

I lindur në Pragë të Austro-Hungarisë, (sot Republika Çeke), Franz Kafka  do të ndahej nga jeta më qershor të vitit 1924 në Vjenë të Austrisë, por vepra e tij do të mbetej një nga kryeveprat e letërsisë botërore. Kafka ishte jo vetëm një nga shkrimtarët e historive të shkurtra, dhe romancierët më të mëdhenj të gjuhës gjermane të shekullit XX, por shkrimi i tij ishte i vetëm, unik, aq autentik në llojin e tij. Vepra  e tij më e njohur përfshin një tregim të shkurtër me emërtimin Die Verwandlung (Metamorfoza, Shndërrimi) dhe romani i tij i pambaruar Der Prozess (Procesi) dhe Das Schloß (Kështjella). Mbiemri “kafkor” ka hyrë në përdorim të shënojë rrethanat e rëndomta te llojit absurd dhe surreal zakonisht të gjetura në veprat e Kafkës.

Këto  janë 8 thënie nga Franz Kafka  që mund t’ju frymëzojnë ose ndryshojnë mënyrën tuaj të të menduarit:

  1. 1.“Duke besuar me pasion në diçka që ende nuk ekziston, ne e krijojmë atë. Nuk ekziston, vetëm ajo që nuk e kemi dëshiruar sa duhet.”
  2. “Ai është tmerrësisht i frikësuar se po vdes, sepse ende nuk ka jetuar.”
  3. “Unë zakonisht zgjidh problemet duke i lënë ato të më gllabërojnë mua.”
  4. “Unë mund të dua vetëm atë që e vendos në mënyrë të lartë mbi mua dhe që nuk mund ta arrij.”
  5. “Rinia është e lumtur sepse ka aftësinë për të parë bukurinë. Kushdo që mban aftësinë për të parë bukurinë, nuk rritet kurrë.”
  6. “Mos e humbisni kohën tuaj duke kërkuar një pengesë – ndoshta nuk ka asnjë.”
  7. 7.”Ka një sasi të pafund shpresash në Univers… por jo për ne.”
  8. “Është më mirë të kemi dhe të mos keni nevojë, sesa të keni nevojë dhe të mos keni.”

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *