DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Showbiz

Michelle Obama flet për luftën e shëndetit mendor gjatë pandemisë së Covid-19

Shpërndaje

Ish zonja e parë Michelle Obama, në një intervistë për revsitësn ‘’People’’ foli për luftën e saj me depresionin gjatë pandemisë së Covid-19.

“Depresioni është i kuptueshëm gjatë kësaj periudhë në të cilën ne po jetojmë,”- tha Michelle duke inkurajuar të gjithë që hapur për shëndetin e tyre mendor.

“Të mendosh fuqinë që secili prej nesh ka për t’u ri-ngritur pas një një traume që ka kaluar është për t’u admiruar sepse mënyra se si gjithsecili prej nesh e kalon këtë situatë është e ndryshme.” – u shpreh ish-Zonja e parë e cila ndër të tjera dha edhe një mesazh për vakinimin : “Unë i inkurajoj të gjithë të vaksinohen sa më shpejt të jetë e mundur kur t’i jepet mundësia.”

Obama në rrëfimin e saj u shpreh se kjo periudhë u kishte shërbyer edhe për të numëruar bekimet si familje, për të qëndruar të bashkuar dhe në mbështetje të njëri-tjetrit, shkruan CCN

Pandemia Covid-19 dhe pasojat ekonomike kanë sjellë një krizë të shëndetit mendor në Amerikë, ku nga një studim i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve të SHBA-së rezulton rreth 1 në 3 amerikanë thanë se kishin përjetuar simptoma ankthi ose depresioni.

 

Burimi: CNN

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *