DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Showbiz

Dua Lipa pjesë e kurrikulave në artet muzikore në Universitetin e Oksfordit ?

Shpërndaje

Akademikët në Universitetin e Oksfordit në Britani të Madhe kanë propozuar që të zëvendësohen kurrikulat në degët e studimit të arteve muzikore, në mënyrë që rrymat e reja muzikore të zëvendësojnë ato klasike dhe të bëhen të njohura për studentët e rinj.

‘’The Telegraph’’ shkruan se një nga emrat e përmendur për t’u studiuar është edhe këngëtarja me origjinë shqiptare, Dua Lipa.

Profesorët thanë se repertori klasik i mësuar në Oksford, i cili përfshin vepra nga Mozart dhe Beethoven, përqendrohet shumë te “historia evropiane nga periudha e skllavërisë” dhe për këtë arsye kanë propozuar reforma për të adresuar këtë “hegjemoni të të bardhëve”.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *