DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Nis sot Muaji i Shenjtë i Ramazanit, artistët urojnë besimtarët

Shpërndaje

Sot ka filluar zyrtarisht Muaji i Shenjtë i Ramazanit në Shqipëri dhe mbarë botën. Ky muaj i bekuar përmbyllet me festën e Fitër Bajramit e cila merr jetë një muaj pas agjërimit.

Ramazani është muaji i nëntë i kalendarit Islam. Muaji zgjatë 29 ose 30 ditë bazuar në vëzhgimet pamore të hënës së re dhe sipas llogarive të shumta të hartuara në hadithe.

Në këtë ditë të veçantë për komunitetin mysliman në Shqipëri dhe kudo nuk kanë munguar urimet nga artistë dhe njerëz të jetës publike të cilët kanë uruar besimtarët për agjërim të lehtë dhe të pranuar.

Disa prej tyre të cilët janë myslimanë të devotshëm, janë edhe vetë agjërues gjatë Muajit të Shenjtë të Ramazanit.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *