DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Sport & Fitness

A duhet të stërviteni me stomakun bosh?

Shpërndaje

A duhet të stërviteni me stomakun bosh ? Kur ju flini metabolizmi juaj vazhdon të rritet dhe kur zgjoheni e ushtroheni pa ngrënë trupi ka pak glukozë në muskuj.

Gjatë një studimi të bërë nga Journal British Nutrition u mësua se trupi juaj djeg më shumë yndyrë kur është me stomakun bosh.
Ndaj shpesh rekomandohet që të stërviteni herët në mëngjes, para se të hani mëngjesin (intermittent fasting). Kjo besohet se ndihmon në humbjen e peshës. Sidoqoftë, stërvitja pas një vakti mund t’ju japë më shumë energji dhe të përmirësojë performancën tuaj.

Në stërvitjen me bark bosh, teoria është që trupi juaj ushqehet me yndyrë të depozituar dhe karbohidrate për energji në vend të ushqimit që keni ngrënë kohët e fundit, duke çuar në nivele më të larta të humbjes së yndyrës.

Megjithese ka disa hulumtime për të mbështetur stërvitjen me stomak bosh, nuk do të thotë domosdoshmërisht se kjo është ideale.
Eshte lloji i aktivitetit që bëni ai qe mund të ndihmojë në përcaktimin nëse duhet të hani para stërvitjes.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *