DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Kendi i Filmit dhe Letërsisë

Ana e errët e Ernest Hemingway, së shpejti në një dokumentar

Shpërndaje

Ernest Hemingway është një nga shkrimtarët më të njohur të letërsisë amerikane dhe botërore. Një hero, një shpirt i lirë, aventurier i pashoqë; njeriu që u kthye në mitin e letwrsisw dhe jo vetwm. Ken Burns dhe Lynn Novick do të sjellin një dokumentar me tre pjesë i cili sjell detaje nga jeta e trazuar e shkrimtarit të madh, raporti i tij me veten, dashurinë, gratë dhe letrat. Dokumentari eksploron krijimin e imazhit të vetë shkrimtarit. Ai kërkon të përcjellë kontradiktat e ndryshme që e rrethuan jetën e Hemingway dhe imazhin macho që ai kultivoi; duke krijuar një imazh mes njeriut dhe mitit në letërsi.

“U bë shumë rraskapitëse të jesh Hemingway”, thotë shkrimtari Michael Katakis, i cili shton gjithashtu se “njeriu brenda tij është shumë më interesant se miti”.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *