DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Berat, restaurohet banesa monument kulture e familjes Bullari

Shpërndaje

Pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s Berati trashëgon 210 objekte muzeale, nga të cilat 150 janë objekte në këmbë dhe ku prej tyre 60 klasifikohen si monumente të kategorisë së parë të llojit ‘’Arkitekturë’’.

Së fundi në qytetin muze ka nisur restaurimi i fasadës së banesës së familjes së Llukan Bullari, monument kulture i kategorisë së parë.

“Aktualisht po punohet për trajtimin e fasadës pasi pamja e saj me kalimin e kohës ka pësuar dëmtime dhe ka nevojë për ndërhyrje”, –është shprehur Drejtoria Rajonale e trashëgimisë Kulturore Berat.

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *