DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Ceremonia e 74-të e çmimeve “Tony Awards”, lista e plotë e fituesve

Shpërndaje

Ceremonia e 74-të e çmimeve “Tony Awards” u mbajt mbremjen e djeshme pas një vonese të gjatë për shkak të pandemisë dhe nderoi prodhimet kinematografike nga sezoni 2019-2020 të Broadway.

Ceremonia e 74-të e çmimeve “Tony Awards”, lista e plotë e fituesve 1Më poshtë lista e plotë e fituesve:

Muzikali më i mirë
“Moulin Rouge: The Musical”

Shfaqja më e mirë
“The Inheritance”
Rilindja më e mirë e një shfaqjeje

“A Soldier’s Play”
Libri më i mirë i muzikës

Diablo Cody (Jagged Little Pill)
Pjesa më e mirë origjinale (Muzikë dhe/ose tekst) e shkruar për Teatrin
Christopher Nightingale (A Christmas Carol)

Performanca më e mirë nga një aktor në një rol kryesor në një shfaqje
Andrew Burnap (The Inheritance)

Performance më e mirë nga një aktore në një rol kryesor në një shfaqje
Mary-Louise Parker (The Sound Inside)

Performanca më e mirë nga një aktore në një rol kryesor në një shfaqje
Adrienne Warren (Tina — The Tina Turner Musical)

Performanca më e mirë nga një aktor në një rol të shfaqur në një shfaqje
David Alan Grier (A Soldier’s Play)

Performanca më e mirë nga një aktore në një rol të shfaqur në një shfaqje
Lois Smith (The Inheritance)

Performanca më e mirë nga një aktor në një rol të veçantë në një muzikal
Danny Burstein (Moulin Rouge! The Musical)

Performanca më e mirë nga një aktore në një rol të veçantë në një muzikal
Lauren Patten (Jagged Little Pill)

Dizajni më i mirë skenik i një shfaqjeje
Rob Howell (A Christmas Carol)

Dizajni më i mirë skenik i një muzikali
Derek McLane (Moulin Rouge! The Musical)

Dizajni më i mirë i kostumeve të një shfaqjeje
Rob Howell (A Christmas Carol)

Dizajni më i mirë i kostumeve të një muzikali
Catherine Zuber (Moulin Rouge! The Musical)

Dizajni më i mirë i ndriçimit të një shfaqjeje
Hugh Vanstone (A Christmas Carol)

Dizajni më i mirë i ndriçimit të një muzikal
Justin Townsend (Moulin Rouge! The Musical)

Dizajni më i mirë i zërit i një shfaqjeje
Simon Baker (A Christmas Carol)

Dizajni më i mirë i tingullit të muzikës
Peter Hylenski (Moulin Rouge! he Musical)

Regjisori më i mirë i një shfaqjeje
Stephen Daldry (The Inheritance)

Regjisori më i mire i një muzikali
Alex Timbers (Moulin Rouge! The Musical)

Koreografia më e mirë
Sonya Tayeh (Moulin Rouge! The Musical)

Orkestrimet më të mira
Katie Kresek, Charlie Rosen, Matt Stine and Justin Levine (Moulin Rouge! The Musical).

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *