DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Star Living

Dekorimet më të mira boho-chic për hapësira të vogla

Shpërndaje

Stili “boho” sot është një term që përdoret për të përcaktuar gjëra që janë jokonvencionale dhe artistike dhe ndihmon për të kuptuar rrënjët e stilit Bohem per te pasur nje pamje autentike në shtëpinë tënde.

Po, çfarë do të thotë boho në të vërtetë? Epo, së pari, është stenografi për fjalën franceze bohémien, duke iu referuar ciganëve si nje grup i veçantë njerëzish që udhëtuan nga Bohemia, një rajon në Republikën Çeke. Fjala më vonë evoluoi për të përfshirë çdo artist, shkrimtar, aktor apo muzikant që shpesh ishte i varfër dhe drejtonte një mënyrë jetese nomade, duke udhëtuar  nëpër qytetet kryesore evropiane. Një vatër e kultures boho ekzistonte në Greenwich Village në New York City gjatë viteve 1950, e njohur ndryshe si gjenerata, e cila përfundimisht i dha rrugë kulturës hipi të viteve 1960 dhe ’70.

Sot, bohemian është më shumë një mbiemër sesa një emër dhe tregon një estetikë që merr ndikimin e saj nga ato shpirtra të lirë të brezave të kaluar. Pamja moderne boho chic është elektrizuese dhe me theks në pjesët etnike dhe të marra nga vitet 1950, ’60 dhe ’70.

Fotogaleria e meposhtme ju ndihmon duke ju sjell inspirimin per stilin  më të mirë boho-elegant për hapësira të vogla.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *