DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Edhe pas 100 vjetësh Chanel N ° 5 një aromë ikonike, historia pas parfumit të Coco Chanel

Shpërndaje

Edhe pse Chanel N ° 5 feston njëqind vjetorin këtë vit, shumë do të argumentonin se aroma është po aq jehonë sot sikundër ishte në vitin e largët 1921. Në një kohë kur tendencat e bukurisë vijnë e shkojnë pyetja e madhe që ngrihet është: Çfarë e bën një ikonë të përjetshme?

Chanel N ° 5 është unik. “Nuanca të caktuara ngjisin ndryshe në lëkurën e secilës grua”, thotë Olivier Polge, krijuesi i parfumerëve të Chanel. “Ka të bëjë më shumë me kompleksitetin e aromave që rezonojnë në një mënyrë shumë personale sipas gruas që e vë atë.”

Formula – një sekret i ruajtur prejdekadash, përfshin shumë elementë që Gabrielle “Coco” Chanel i bëri bashkë kur prezantoi aromën në vitin 1921. Në atë kohë, aromat e luleve të veçuara mbizotëronin në tregun e kohës, kështu që vetë përzierja theu formën si e kundërta e luleve monotone të epokës.

“Ajo donte të sigurohej që njerëzit do të thoshin:” Ju keni erë të mirë “dhe jo,” Ju keni erë trëndafili ose jasemini “, shpjegon Thomas du Pré de Saint Maur, kreu i burimeve globale krijuese të Chanel. “E vetmja gjë që ajo merrte në konsideratë ishte gruaja.”

Aroma abstrakte nuk ishte e vetmja gjë që e bëri Chanel N ° 5 të pazakontë për kohën e saj.

Po aq sa aroma edhe shishja e Chanel është e veçantë. Shishja e hijshme dhe gjeometrike e N ° 5 nuk ka ndryshuar.

Thashethemet janë të shumta për frymëzimin e kësaj siluhete të veçantë, por e sigurt është se forma dhe dizajni çuan në një estetikë krejt të re në botën e aromës.

Edhe pas 100 vjetësh Chanel N ° 5 një aromë ikonike, historia pas parfumit të Coco Chanel 1Coco Chanel gjithashtu është pjesa e rëndësishme e parfumit të famshëm. Historianët shpesh mendojnë për fiksimin e saj me numrin e saj me fat, pesë.

“Paqartësia rreth parfumit është pjesë e tërë mistikës dhe krijuar me qëllim nga Beaux dhe Chanel”, thotë Lisa Chaney, autore e ‘’Coco Chanel: Një jetë intime’’. Në fund të fundit, Chanel kishte një aftësi për të kuptuar atë që gratë vlerësonin dhe do të vazhdonin të vlerësonin. Është e vështirë të imagjinosh aromat më avangarde të ditëve të sotme.

“Ajo dëshironte të jepte mesazhin e modernitetit”, thotë Chaney. “Ajo e kishte këtë instinkt të çuditshëm për të qenë një hap përpara kohës së saj.”

 

Burimi: Elle

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *