BEING CHARGED

Write to ask

Film and Literature Corner

The restoration of the first Albanian film begins

Share

Ka nisur restaurimi i filmit të parë shqiptar ‘’Tana’’, një produksion i vitit 1958 me skenar të Kristaq Dhamos dhe Nasho Jorgaqit, ku në rolin protagonist interpreton artistja e njohur Tinka Kurti.

Lajmi është bërë i ditur nga Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit. Procesi i restaurimit të filmave të vjetër shqiptar ka nisur para disa viteve ku janë realizuar disa nga prodhimet më të mira shqiptare si  “Mimoza Llastica”, “Përrallë nga e Kaluara”, “Nëntori i Dytë”, “Skëndërbeu” etj.

Këto produksione po kalojnë në një proces të mirëfilltë dixhitalizimi si në video ashtu edhe në audio dhe janë një pasuri e veçantë në fondin e kinematografisë shqiptare.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN