DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Ja cila është fjala më e përdorur në botë

Shpërndaje

Eshte e njohur per te gjithe se fjala ‘internet’, okay’, apo edhe ‘coca-cola’ bejne pjese ne listen e fjaleve me te perdorura ne bote. Por 2020-ta duket se e ka permbysur kete raport.
Fjalori i njohur ”Collins” ka identifikuar si fjalen me te perdorur te vitit ”lockdown”.

”Collins” theksoi se fjala që përcakton “vendosjen e kufizimeve të rrepta në udhëtime, ndërveprime shoqërore dhe qasje në hapësirat publike” u zgjodh sepse ishte “një fjale unifikuese për miliarda njerëz në të gjithë botën.”.

Gjashtë nga 10 fjalët e përzgjedhura kishin të bënin me pandeminë, përfshirë “koronavirus”, “vetizolim” dhe “distancim shoqëror”.

Fjalë të tjera që përbëjnë listën e shkurtër janë TikTok, fjala “BLM”, shkurtesa për “Black Lives Matter”, të cilën Collins e përkufizon si “një lëvizje që bën fushatë kundër dhunës dhe shtypjes racore”.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *