DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Katalogu i Bob Dylan shitet për 300 milion dollarë

Shpërndaje

Grupi Universal i Botimeve të Muzikës (UMG) janë ‘pronarët’ e rinj të katalogut të plotë të lirikave të këngëve të legjendës së muzikës amerikane Bob Dylan.

“Duke sjellë në UMG katalogun e gjerë dhe të shkëlqyer të këngëve të Dylanit, për një çast ne kemi transformuar përgjithmonë trashëgiminë e kësaj kompanie”, tha drejtori ekzekutiv, Lucian Grainge, në një deklaratë duke njoftuar marrëveshjen. Marrëveshja përfshin hite klasike të 79-vjeçarit.

Sipas ‘’New Yourk Times’’ blerja ka shkuar mbi 300 milion dollarë.

Gjatë karrierës së tij 60-vjeçare  Dylan, ka regjistruar mbi 600 këngë dhe pothuajse 40 albume në studio.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sqSQ