DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Beauty & Health

Kujdesi për lëkurën gjatë stinës së ftohtë

Shpërndaje

Lëkura ndryshe nga pjesët e tjera të organizmit, është më e ndjeshme ndaj të ftohtit, pasi ka kontaktin e parë me temperaturat e ulëta. Tharja e lëkurës, skuqja dhe acarimi janë problemet e dukshme që ne shohim në lëkurë.

Duke qenë se i ftohti në këtë stinë është i pashmangshëm, atëherë ajo që na mbetet është vetëm të kujdesemi dhe të marrim masat e duhura për të përballuar me sukses këtë stinë.

Por, sa herë duhet të hidratohet lëkura gjatë dimrit?

Lëkura duhet  të trajtohet me kremra zbutës në një sasi të konsiderueshme për të mbajtur një standard mesatar të hidratimit të lëkurës.

Hidratimi bëhet pas dushit, pas tharjeve të mira për të mos e lënë lëkurën me lagështi. Tharja më e madhe në fakt është në trup pasi rrobat e shumta që veshim janë shkaku i tharjes dhe një hidratim i mire i lëkurës së trupit është gjithmone i nevojshem. Kremrat për fytyrën meqënëse fytyra është më në kontakt me ndryshimet atmosferike mund të përdoren çdo ditë, gjatë paradites dhe pasdites. Gjithashtu, kremrat e fytyrës mund të përdoren dhe me filtër të ruajtjes nga dielli pra sunscreen.

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *