DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Mijëra gjurmë: Punimi artistik që u krijua thjesht duke ecur në dëborë

Shpërndaje

Në periferi të kryeqytetit finlandez, një fushë golfi e mbuluar me borë është shndërruar në një vepër artistike.

Konsulenti i IT, Janne Pykko, krijoi modelin e harqeve të ndërthurura në mënyrë dixhitale dhe më pas rekrutoi këpucë dëbore nga një grup në Facebook për të sjellë në jetë modelin.

Snowshoeing është një lloj ecjeje që bëhet në dëborë të thellë. Mendohet se është shpikur në Azinë Qendrore nga tregtarët e leshit dhe të tjerë njerëz të varur nga lëvizja në dëborë të thellë. Këpucët e dëborës vishen për të balancuar peshën e një personi në një zonë më të madhe dhe për të siguruar qëndrueshmëri,percjell mapo.al.

Grupit të vullnetarëve iu deshën 3 orë për të krijuar veprën artistike. Ata ndoqën një hartë të shtypur dhe përdorën litarë për të gjetur gjurmët në dëborë.

Dizajni është një mandala, një konfigurim gjeometrik i simboleve të mbajtura si të shenjta në traditat budiste dhe hindu. Me përmasa 160 metra të gjerë, vizatimi i borës besohet të jetë më i madhi i krijuar ndonjëherë në vendin nordik.

“Unë mendoj se do të kthehem në kompjuterin tim, do të projektoj diçka ndryshe, pak më të vogël ndoshta, dhe për shkak se njerëzit janë kaq entuziastë për ta bërë këtë përsëri, mendoj se do të ketë vizatime të reja dëbore në javët e afërta,” u shpreh Janne.

Mijëra gjurmë: Punimi artistik që u krijua thjesht duke ecur në dëborë 1Mijëra gjurmë: Punimi artistik që u krijua thjesht duke ecur në dëborë 2

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *