DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Nje vizite virtuale ne “Muzeun Etnografik Kombetar te Beratit” prej shtepise suaj

Shpërndaje

Per te gjithe ata qe jane te apasionuar pas artit  dhe historise Revista Star People ju jell ne shtepite tuaja nje vizite virtuale ne “Muzeun Etnografik Kombetar te Beratit”.Meqenese keto dite prej situates se krijuar nga COVID/19 jane mbyllyr te gjitha institucionet kulturore ne menduam t’ju propozonim kete Tur virtual ne “Muzeun Etnografik Kombetar te Beratit” per te kaluar ca momente te kendshme nga shtepia. 

Muzeu Etnografik në Berat  përfshin  kulturen popullore etnografike e trevës së Beratit, si edhe ate te Shqipërisë së Jugut. Muzeu është vendosur në një godinë  trishekullore, tipike e trevës beratase. Në muzedo gjeni një sallë në të cilën është imituar një rrugicë mesjetare me dyqane tradicionale. Në këtë sallë është vendosur edhe pavijoni i lashtësisë. Po kështu, do te gjeni objekte që janë përdorur për përpunimin e ulliri, çardakun e hapur për pritje miqsh,tezgjahun, dhomen e pritjes se fshatit, kuzhina dhe dhoma e pritjes e qytetit. Në mjediset e jashtme të muzeut janë vendosur shumë objekte origjinale, masive dhe funksionale të kulturës sonë popullore.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *