DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Star Kids

Disa fakte interesante mbi Oqeanet

Shpërndaje

Oqeanet mbulojne me shume se gjysmen e tokes dhe sherbejne si banese per nje numer aq  te madh krijesash te gjalla sa asnje habitat tjeter.Shtrati I oqeanit, ne fund te detit,shpalos nje peisazh te larmishem dhe pamje te mrekullueshme.Nje pjese e maleve dhe kanioneve qe ndodhen nen uje,jane me te larta e me te thella edhe se ato qe gjenden mbi toke.

Ekzistojne 5 oqeane :

Oqeani Paqesor, Oqeani Atlantik, Oqeani Indian, Oqeani Jugor, Oqeani Arktik

Oqeani Paqësor  është oqeani më i madh i tokës me një sipërfaqe prej 179,7 milion km² dhe me një thellësi maksimale prej 11.034 m duke qene  njëkohësisht edhe oqeani më i thellë.

Oqeani Arktik (i njohur edhe si Oqeani Veriut ) , i vendosur në hemisferën veriore dhe kryesisht në rajonin e Arktikut verior polar , është më i vogëli dhe me i cekëti  i pesë divizioneve të mëdha oqeanike në botë.

Disa fakte interesante mbi Oqeanet 1

Kendi i Kreativitetit

Si te krijiojme  nje Akuarium:

Merrni nje kuti kepucesh dhe lyejeni me ngjyre te kalter brenda dhe jashte.

Vizatoni krijesa deti dhe nje pjese prej tyre mund ti prisni edhe me gershere dhe ti ngjisni duke perdorur pambuk dhe shirita ngjites.

Fundin e kutise mbusheni me rere dhe me guaska te vogla.

*Na dergoni fotot me Akuariumet e krijuara prej jush  miq te vegjel dhe ne do ti publikojme.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *