DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Oxford English Dictionary /Kjo është fjala më e përdorur e vitit 2021

Shpërndaje

Hartuesit e fjalorëve në Oxford English Dictionary (OED) kanë zgjedhur fjalën “Vax” si fjalën më të përdorur të vitit.

Përfaqësuesja e lartë e OED, Fiona McPherson thotë se Vax ishte një zgjedhje e qartë pasi ka patur një “ndikim të mrekullueshëm”.

“Fjala daton të paktën që nga vitet 1980, por sipas të dhënave është përdorur rrallë deri para shfaqjes së pandemisë” – u shpreh Fiona McPherson. Ka disa përkufizime në fjalorin anglisht të Oksfordit për ‘Vax’, si më poshtë:

vax. -Një vaksinë / vaksinë ;

vax. -Trajto (dikë) me një vaksinë për të krijuar imunitet ndaj një sëmundjeje ;

vaxxie. -Një fotografi e vetes duke marrë gjatë ose menjëherë para ose pas një vaksinimi, veçanërisht një kundër Covid-19, dhe zakonisht shpërndahet në mediat sociale / një selfie vaksinimi ;

anti-vax. -Kundër vaksinimit ;

anti-vaxxer. -Një person që është kundër vaksinimit ;

double-vaxxed.- I vaksinuar me 2 doza.

 

Gjithashtu, përdorimi i fjalës pandemi është rritur me më shumë se 57% këtë vit. Oxford Languages ​​dhe Universiteti Collins vendosin secili fjalën e tyre të vitit dhe në 2020 Collins zgjodhi “bllokimin”.

 

Oxford English Dictionary /Kjo është fjala më e përdorur e vitit 2021 1

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *