DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Showbiz

Pas 27 vitesh Bill dhe Melinda Gates i japin fund martesës

Shpërndaje

Pas 27 vitesh martesë filantropistët Bill dhe Melinda Gates kanë vendosur të divorcohen. “Pas një marrëveshjeje për marrëdhëniet tona, ne kemi vendosur t’i japim fund martesës sonë”, shkroi çifti në një deklaratë të përbashkët të postuar në Twitter nga themeluesi i Microsoft.

“Gjatë 27 viteve të fundit ne kemi rritur tre fëmijë të mrekullueshëm dhe kemi ndërtuar një fondacion që punon në të gjithë botën për t’i mundësuar të gjithë njerëzve të bëjnë jetë të shëndetshme dhe produktive. Ne vazhdojmë të ndajmë besimin në atë mision dhe do të vazhdojmë punën tonë së bashku në bazë, por nuk besojmë më se mund të rritemi së bashku si çift në këtë fazë të ardhshme të jetës sonë”, thuhet në deklaratë.

Bill dhe Melinda u njohën në vitin 1980. Ata kanë tre fëmijë dhe drejtojnë së bashku Fondacionin Bill & Melinda Gates, i cili është i vendosur në Seattle në Paqësorin Veriperëndimor të SHBA.

Në vendet në zhvillim, fokusi i fondacionit është në përmirësimin e shëndetit dhe sigurimin e mundësive për njerëzit që të dalin nga uria dhe varfëria ekstreme.

Në SHBA, fondacioni kërkon të sigurojë që njerëzit të kenë qasje të barabartë në atë që u nevojitet për të arritur sukses në shkollë dhe në jetë, veçanërisht për ata me më pak burime.

 

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *