DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle Star Tourism

Pema 144-vjeçare në Japoni e cila duket si një qiell rozë

Shpërndaje

Japonia është një nga destinacionet më të bukura në botë. Është një ndërthurje e kulturës, natyrës, historisë, monumenteve dhe traditës.

Besojmë se të gjithë mund të gjejnë diçka që ju pëlqen kur janë në Japoni, qoftë ky ushqimi, lulet, tempujt apo arti.

Megjithatë, a mund ta imagjinoni ndjenjën ndërsa qëndroni nën një pemë të paktën 144-vjeçare? Duke shikuar lart, lulet e kësaj peme duken si shtiza shumëngjyrësh që rrëshqasin nëpër qiell!

Pema në parkun e luleve Ashikaga në Tochigi, Japoni, shpesh quhet “më e bukura në botë”.

Pema 144-vjeçare në Japoni e cila duket si një qiell rozë 1

Pas rreth 150 vitesh, vazhdon të lulëzojë çdo vit nga mesi i prillit deri në mes të majit, duke e bërë vendin të duket si një copë parajsë.

Lulet magjepsëse rozë dhe vjollcë varen nga pemët e vreshtave të plakura dhe butësisht tunden mbi kokat e turistëve.

Degët e saj janë varur për shkak të moshës dhe numrit të luleve, kështu që i ngjan një ombrellë masive!

Nuk është çudi që ka qenë një vend i pëlqyer nga shumë fotograf të peizazhit! Çdo vit, parku organizon një ngjarje të madhe në mes të prillit për të festuar ardhjen e sezonit të saj, e cila shpesh vizitohet nga miliona turistë.

Pema 144-vjeçare në Japoni e cila duket si një qiell rozë 2

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *