DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Phizer njofton se po teston një ilaç antiviral oral për parandalimin e COVID-19

Shpërndaje

Pas rreth 2 viteve emergjence shëndetësore dhe daljes të vaksinës rreth një vit më parë, kompania Phizer deklaroi ditën e djeshme se ka filluar studimet dhe po teston një ilaç antiviral oral për parandalimin e COVID-19 midis njerëzve që janë ekspozuar ndaj virusit.
Sipas mediave të huaja, pjesë e studinit janë 2,660 pjesëmarrës të rritur të shëndetshëm të moshës mbj18 vjeç  që banojnë në të njëjtën familje me dikë që ka një infeksion të konfirmuar simptomatik COVID-19.

“Me ndikimin e vazhdueshëm të COVID-19 në të gjithë botën, ne besojmë se trajtimi i virusit do të kërkojë trajtime efektive për njerëzit që janë në kontakt me të sëmure ose janë ekspozuar ndaj virusit, duke plotësuar ndikimin që vaksinat kanë pasur në ndihmën për të shuar infeksionet”, tha Mikael Dolsten, zyrtari kryesor shkencor dhe presidenti i Kërkimit, Zhvillimit dhe Mjekësisë në Botë i Pfizer.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *