DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Prezantohen 100 punime të 100 artistëve shqiptarë në ekspozitën “Tirana e Artit të tre karantinave”

Shpërndaje

100 punime të 100 artistëve shqiptarë janë prezantuar në ekspozitën “Tirana e Artit të tre karantinave”.

Tirana Ekspres nën përkujdesjen dhe kurimin e artistit Shpend Bengu, me rastin e Tiranës 100 vjet kryeqytet, startoi një nga ekspozitat më të mrekullueshme të qytetit me plot 100 punime të 100 artistëve shqiptarë.

Me vepra të realizuar përgjatë një shekulli nga artistet më në zë si Buza, Zajmi, Kaceli, Prizreni etj. ekspozita “Tirana e Artit të tre karantinave” ka pasqyruar kryeqytetin, nga viti 1935 -2020 duke sjellë motive nga Tirana e dikurshme dhe bashkëkohore.

Ekspozita ka qëndruar e hapur për 3 ditë ne ambientin e Tirana Ekspres në rrugën “Jani Vreto”, në oborrin e banesës numër 6.

Shpend Bengu është një artist shqiptar, i lindur më 12 maj 1962 në Tiranë dhe është diplomuar si piktor në Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë.

Ai është një bashkëpunëtor aktiv në Universitetin e Kalabrisë si dhe në institucione të tjera publike të rajonit të Kalabrisë si ekspert në dizajnin grafik, pikturën, teknikat multimedia.

Ai promovon vlerat e kulturës shqiptare përmes veprimtarive të artistëve të ndryshëm.

Prezantohen 100 punime të 100 artistëve shqiptarë në ekspozitën “Tirana e Artit të tre karantinave” 1

Prezantohen 100 punime të 100 artistëve shqiptarë në ekspozitën “Tirana e Artit të tre karantinave” 2

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *