DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Lifestyle

Pse çdo njeri ka nevojë për pushime

Shpërndaje

Pushimet jane nje moment shume i rendesishem gjate veres. Pasi kemi punuar gjatë gjithë vitit, është shumë e domosdoshme për këdo të shkëputet për disa ditë nga rutina e përditshme dhe të bëjnë disa ditë pushime, kudo qofshin ato në det apo në mal. E rëndësishme është që të shkeputeni për disa ditë nga të gjitha obligimet tuaja të përditshme dhe t’i dedikoni vetes kohe kualitative.

Pushimi nuk eshte vetem fizik, por edhe mendor, pasi ndikon ne nje menyre apo tjetren edhe ne gjendjen tuaj emocionale.
Dy studime të mëdha epidemiologjike tregojnë se marrja e pushimeve të rregullta zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, sulmet në zemër dhe vdekjen e parakohshme koronare.
Studime të tjera kanë treguar se njerëzit raportojnë rritje të energjisë, ndjenjat e rritura të kënaqësisë së jetës dhe kanë më pak ankesa të përgjithshme shëndetësore pas marrjes së një pushimi.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *