DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Beauty & Health Lifestyle

Psikologia Suela Kalaja: Frika kur kthehet ne panik

Shpërndaje

Rrugët janë zbrazur dhe makina e policisë kalon nëpër rrugët e qytetit, duke i ftuar qytetarët qëndrojnë shtëpi dhe dalin vetëm rast nevoje“. Buletini ditor për numrin e infeksioneve tashmë ka dalë dhe numrat sa vijnë e na corodisin. Disa mosmarrëveshje, përmes rrjeteve sociale, fillojnë të shkojnë nga shtëpia në shtëpi, nga telefoni në telefon. Emrat e artistëve, tregtarëve apo profesionistëve të njohur, të cilët deri para disa ditësh kishin pasur kontakte me publikun po i bashkohen frymës njëzërasi si qënie e si gjithë tjerët.

Dhe frika nga infektimi bëhet gjithnjë e më këmbëngulëse derisa të bëhet një terror i aftë e shndërrohet në histeri. Dhe, shpesh, e vërteta harrohet, duke i dhënë rrugë një rindërtimi imagjinar, jo të besueshëm, të pasaktë dhe, mbi të gjitha, mizor i fakteve.

Psikologia Suela Kalaja: Frika kur kthehet ne panik 1

Ata që e pranojnë komunikimin, pa dijeni për dëmin që i bëhet një viktime fajtore vetëm se kanë kontaktuar Coronavirus-in, pa verifikuar as faktet apo besueshmërinë e burimit, do të shtypin butonin “share” dhe të kthejnë mesazhin në audio, të cilit më pas, mbase, ai shton një, dy ose tre versione të tjera të ndryshme…Frikë te semuresh,të vdesësh,apo cdo te ndjesh.

Coronavirus ka shkatërruar jetën tonë përditshme dhe zakonet tona , na ka izoluar fizikisht dhe afektivisht, duke ndikuar marrëdhëniet dhe afërsinë me dashurit tanë është baza. këtë klimë frike dhe egërsie, është thelbësore aktivizohen gjitha burimet e natyrshme për secilin person, tregohet aftësi elastike dhe përsëritjeje, përdorësh, kur është e nevojshme, ndihmat e jashtme dhe mbështetjet këtë moment, natyrisht, mund vijnë vetëm përmes telefonit “. Për mbështetur qytetarët këtë moment kufizimit personal, fakt eshte dhe Psikologu, përveç shërbimit ofrimit shtëpi on-line dhe perkujdesjen për moshuarit dhe personat me aftësi kufizuara, psikologë cilët jane aktivizuar shërbim mbështetjeje dëgjimit dhe psikologjisë.  “Coronavirus ka shkatërruar jetën tonë përditshme dhe zakonet tona ,na ka izoluar fizikisht dhe afektivisht, duke ndikuar marrëdhëniet dhe afërsinë është baza.

Durim…!

1 Koment

  1. Dritan 27 Mars, 2020

    Shume i kompletuar ne kete kohe eshte i nevojshem do lexuar

    Përgjigjiuni

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *