DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Beauty & Health

Rendesia e farmacise bimore/Sanikula Europiane

Shpërndaje

Sanikula eshte bime shumevjecare dhe mjekesore. Gjethet i ka te vogla, me bisht te gjate, si pellembë dhe ne buzë te coptuara. Kercelli shpesh nuk ka gjethe.

Lulet e bimes jane te bardha ose te kuqe, të mbledhura ne një vend me bisht tepër të gjatë. Ajo lulezon ne Qershor – Korrik dhe arrin 60 cm lartësi. Gjendet me teper ne zonat malore, por më të shumtën e herëve rritet ne pyje ahu. Bimes i vlejne kryesisht gjethet, para se re çelin lulet, te cilat mblidhen ne Maj – Qershor. Ajo ështe edhe bimë bletëushqyese.

Pergatitja: Zierja behet 1-2 luge kafeje gjethesh ne nje gotë uje. Mund te perdorim 1-2 gota ne dite. Keshillohet per pezmatimin e udheve te frymemarrjes, gjate ardhjes se mestruacioneve me shumice dhe kur nxjerrim tok me urinen edhe gjak. Perdoret gjithashtu edhe si gargare per pezmatimet e gojes dhe mishrave te dhembeve. Mund te perdoret edhe per larjen e plageve. Konsiderohet si nje nga bimet me te çmuara mjekësore.

Rendesia e farmacise bimore/Sanikula Europiane 1

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *