DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Art & Culture

Shtëpia-muze e piktorit Vangjush Mio në Korçë rihapet për publikun

Shpërndaje

Pas restaurimit, shtëpia-muze e piktorit Vangjush Mio në Korçë do të rihapet për publikun si një tjetër atraksion për të gjithë ata që vizitojnë Korçën.

 “Pas përfundimit të restaurimit të çatisë, shtëpia-muze e piktorit Vangjush Mio, në Korçë do të hapë dyert për vizitorët, që çdo ditë e më shumë preferojnë të ndalen në qytetin e serenatave”, tha ministrja Margariti.

Gjatë karrierës 40-vjeçare, Vangjush Mio realizoi mbi 400 vizatime dhe 130 piktura.

Rreth 60 punime të tij zënë vend në koleksionin e Galerisë Kombëtare të Arteve në Tiranë. Veprat e tjera, nën kujdesin e së bijës Rozeta, ekspozohen në shtëpinë-muze të tij.

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *