DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Beauty & Health

Si ndihmon Kickboxing dhe ushqyerja me gji në parandalimin e kancerit të gjirit

Shpërndaje

Kanceri i gjirit është  kanceri më i zakonshëm i grave në mbarë botën, si në vendet e zhvilluara dhe  vendet në zhvillim.

Aktualisht nuk ka njohuri të mjaftueshme për shkaqet e kancerit të gjirit, por dihet se, zbulimi i hershëm i sëmundjes mbetet guri i themelit të kontrollit të kancerit të gjirit.

Megjithatë një studim i fundit sugjeron se aktiviteti i sportit Kickboxing dhe ushqyerja me gji e fëmijëve ndihmon në parandalimin dhe moskthimin e sëmundjes. Ndihmojënë që trupi të luftojë hormonet që prodhojnë kancerin e gjirit.

Kanceri i gjirit dhe ushqyerja me gji

Nënat që ushqejnëfëmijët me gji mund të ulin rrezikun e kancerit të gjirit para dhe pas menopauzës. Ata që tejkalojnë gjashtë muajt e rekomanduar të ushqyerjes me gji fitojnë mbrojtje shtesë. Shumica e nënave që ushqejnë me gji përjetojnë ndryshime hormonale që vonojnë menstruacionet e tyre. Menstruacioni i vonuar zvogëlon ekspozimin gjatë gjithë jetës së një gruaje ndaj hormoneve si estrogjeni – që mund të nxisë rritjen e qelizave të kancerit të gjirit.

Gjatë shtatzënisë dhe gjatë ushqyerjes me gji, gratë gjithashtu heqin indin e gjirit. Derdhja e indeve të gjirit mund të heqë qelizat me dëmtim të mundshëm të ADN-së, duke reduktuar më tej shanset e zhvillimit të kancerit të gjirit.

Kanceri i vezoreve dhe ushqyerja me gji

Ushqyerja me gji gjithashtu mund të ulë rrezikun e kancerit të vezoreve duke parandaluar ovulimin. Sa më pak ovulacion, aq më pak ekspozim ndaj estrogjenit dhe qelizave jonormale që mund të bëhen kancer.

Shëndeti i bebeve dhe ushqyerja me gji

Nuk është sekret që ushqyerja me gji ndihmon në mbajtjen e foshnjave të shëndetshme, por a e dini se mund t’i mbrojë ata nga kanceri? Foshnjat që ushqehen me gji kanë më pak gjasa të bëhen mbipeshë ose obezë më vonë në jetë. Obeziteti është një faktor rreziku për shumë sëmundje, duke përfshirë një listë të gjatë të kancereve.

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *