DUKE U NGARKUAR

Shkruaj për të kërkuar

Star Inspiration

Vdes Ruth Ginsburg titania amerikane e ligjit

Shpërndaje

Gjykatësja e Gjykatës Supreme amerikane, Ruth Bader Ginsburg, vdiq dje në moshën 87-vjeçare nga ndërlikimet nga kanceri i pankreasit.

Ginsburg la pas një trashëgimi thelbësore juridike, por vdekja e saj  provokon një betejë të madhe gjatë javëve të zëvendësimit të saj para zgjedhjeve presidenciale të SHBA.

E njohur për mbrojtjen e saj të palëkundur të të drejtave të grave, Ginsburg zuri vendin e saj në Gjykatën e Lartë në Gusht 1993 dhe u bë një votë kryesore liberale ne kete gjykatë .

Arkitekte e luftes per te drejtat e grave qe ne 1970 Ginsburg i  sherbeu vendit te saj Amerikes me seriozitetin dhe pergjegjshmerine maksimale duke u bere nje nga figurat me te respektuara ne te gjitha qarqet e shoqerise Amerikane.

 

 

Lër një Koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sqSQ